Eefde VSO-school

Het project betreft de aanpassing van een schoolgebouw, dat in verschillende perioden tot stand is gebracht met daarmee overeenkomstige architectonische kenmerken. Het oudste deel is ontworpen in 1949-1951 en is uitgebreid in 1982, 1988 en 2001.

In de opgave werd aanvankelijk beoogd het gedeelte uit 1949-1959 te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Na analyse van het programma, de architectuur en het budget is op basis van een structuurplan besloten het gehele gebouw te behouden en door verbouwing aan de huidige eisen aan te passen.

De bijzondere functie van de school vraagt flexibele gebruiksmogelijkheden door verschillende groepen kinderen en twee los van elkaar functionerende ingangen met schoolpleinen, die via de centraal gelegen administratie en ondersteuning toch als een eenheid kan functioneren.


> informatieblad (pdf)

Aanpassing en renovatie schoolgebouw
Opdrachtgever Intermetzo
Bruto_vloeroppervlak 1774
Planvoorbereiding 2011 - 2015
Uitvoering 2015 - 2016
Projectarchitect Martin van Dort
fotograaf: Thea van den Heuvel