eefde VBO school

The plan concerns the adjustment of a school that has been established in different periods corresponding thereto architectural features. The oldest part is designed in 1949-1951 and was extended in 1982, 1988 and 2001. The task was initially intended to demolish the area from 1949 to 1959 and replaced by new buildings. After analysis of the program, the architecture and the budget we decided to keep the entire building and adapt to current requirements.

The special feature of the school requires flexible uses by different groups of children, which, inter alia, two independently functioning inputs schoolyards are required, which, however, can still function as a unit through a central function (administration and support).


> project information (pdf)

Renovation and expansion GFA-school
Client Intermetzo
Gross Surface Area 1.800 m2
Plan Preparation 2011 - 2015
Execution 2015 - 2016
Project Architect Martin van Dort