amsterdam tijdelijke rechtbank

De opgave betrof de uitwerking van een functioneel schema voor de uitbreiding van de rechtbank. Om een maximale duurzaamheid te bereiken van dit tijdelijk gebouw, is de opgave opgevat als een transitogebouw: na gebruik als onderdeel van de rechtbank kan het op een andere plek in Amsterdam opnieuw gebruikt worden.

Vanwege de locatie en de aansluiting op het bestaande gebouw is de positie van de entree architectonisch gebruikt om een logische en veilige logistieke structuur te verwezenlijken. Hiermee is een markante uitstraling tot stand gebracht die, die het gebouw verankert in zijn stedenbouwkundige setting. Deze entree is ook bepalend voor de ruimtelijke beleving van het interieur, waarin ruimtelijkheid, oriëntatie en lichttoetreding als belangrijkste thema’s zijn.

 


> informatieblad (pdf)


Opdrachtgever BAM utliteitsbouw Amsterdam
Bruto_vloeroppervlak 5.600 m2
Planvoorbereiding aug-dec 2014
Projectarchitect Martin van Dort, Thomas Rau