Breda rechtbank

Op basis van een master- en gebouw-beheerplan is de rechtbank aan de Sluissingel opnieuw ingedeeld en opgewaardeerd wat betreft installatie-techniek (klimaat- en elektrotechniek) en interieurafwerking. In verband met strengere beveiligingseisen zijn de publieksfuncties geconcentreerd op de eerste bouwlaag. Het spiraalvormig ontsloten gebouw moest vervolgens van een nieuwe logistiek worden voorzien. Op één plaats is een dragende kolom weggehaald en de constructie aangepast om een extra zittingzaal te kunnen creëren.

Ook de locaties van de portiers- en wachtfunctie zijn opnieuw ontworpen. Een uitbreiding, ontworpen door Edith Winkler, is door een houten luchtbrug verbonden met het bestaande gebouw en met de aan-grenzende huurpanden die in gebruik zijn bij het OM.


Herindeling en opwaardering rechtbank
Opdrachtgever Rijksgebouwendienst Directie Zuid
Planvoorbereiding 1995 - 1996
Uitvoering 1996 - 1997
Projectarchitect Frits Toben