Tholen politiebureau regio zeeland

De relatief smalle kavel en de eis dat de (auto)ingang aan een zijstraat t.o.v. de hoofdweg zou worden gesitueerd, leidde tot een keuze voor het type van een lineaire bouwvorm, met de publieksingang op de kop.

De zuidgevel volgt de kromming van de weg, de noordzijde is verankerd aan het orthogonale grid. De resulterende, gerende vorm, is benut om vertrekken van verschillende afmetingen aaneen te schakelen. Op de begane grond staan de kolomvoeten nog keurig in een rij, maar ter hoogte van het dak grijpen de kolommen aan op de meest gunstige plaats: naar mate de overspanning toeneemt, meer in de richting van de voorgevel. Het resultaat is een toenemende, functionele, scheefstand van de kolommen. De ruimtelijke structuur levert een overzichtelijk situatie op met ruim daglicht in het verkeersgebied.


> informatieblad (pdf)

Poltiebureau
Opdrachtgever Rijksgebouwendienst
Bruto_vloeroppervlak 790 m²
Planvoorbereiding 1992 - 1993
Uitvoering 1993 - 1994
Projectarchitect Frits Toben