Amsterdam landlust

Het monument ‘De Koningsvrouwen van Landlust’ is de eerste, experimentele, stroken-verkaveling van Amsterdam. Hoog niveau renovatie en verduurzaming van de portiek-etagewoningen is gecombineerd met het herstellen van de elegante moderne uitstraling van het gebouw uit de jaren ’30. De gevelverbetering bestaat o.a. uit speciaal ontwikkelde aluminium kozijnen, die qua beeld gelijk zijn aan de oorspronkelijke stalen stoeltjesprofielen.

De woningen zijn geïsoleerd als box-in-box, brandveilig gemaakt en verduurzaamd met plafondverwarming en koeling, WKO, ventilatie met warmte-terugwinning en PV-panelen. Met inspraak van de bewoners is de eenzijdige woningdifferentiatie vervangen door een mix van kleine en middelgrote appartementen en gezinswoningen met vier à vijf slaapkamers.


> informatieblad (pdf)

Hoog niveau renovatie en verduurzaming 243 portieketagewoningen
Opdrachtgever Woonstichting Eigen Haard
Planvoorbereiding 2007 -2011
Uitvoering 2009 - 2012
Projectarchitect Philip Breedveld
fotograaf: Thea van den Heuvel